top of page

Ортодонтичне лікування в дорослому віці!


Багато хто з нас починає задумуватися про ортодонтичне лікування вже в дорослому віці. Найчастіше я чую фразу на кшталт "Батьки не змусили і тепер дуже шкодую про це". Не біда! Ортодонтичне лікування можна пройти і у дорослому віці. І мова не про 20 років, а про будь-який вік. Це може бути і 30, і 40, і 50, і навіть у старшому віці. Було б що рівняти! :) Наприклад, відомий французький ортодонт Дідьє Фійон мені розповідав, що найстарший пацієнт у нього був у 73 роки! Так Так! Я не помилився.

Але можливість ортодонтичного лікування залежить (і дуже сильно) від того, як ви стежите за своїми зубами. Якщо ви погано чистите зуби, вчасно їх не лікуєте, то незабаром нічого буде виправляти. Поганий стан зубів та погана гігієна порожнини рота – це протипоказання до ортодонтичного лікування! Адже через це руйнуються зуби та кісткова тканина навколо зубів. І вони, на жаль, вже не відновлюються природним шляхом, а можливості стоматології поки що теж не безмежні. Так що чистіть зуби вранці та ввечері після їжі, користуйтеся зубними нитками, ополіскувачами ротової порожнини як мінімум. А за можливості купіть собі ще й іригатор.

Він дозволить значно покращити якість чищення та дістане у місця, де щіткою ви ніколи якісно не зможете вичистити зуби. Повернемося до лікування. У більшості випадків ортодонтичного лікування у дорослих можна отримати добрий результат. Але деякі випадки вимагають компромісного ортодонтичного лікування, а деякі неможливо виправити без щелепно-лицьової хірургії. Більшість дорослих пацієнтів - це люди, які звернулися до ортодонту вперше. Але є й повторно проходять ортодонтичне лікування після підліткового віку, внаслідок рецидиву та вікових змін у зубо-щелепній системі. Лікування проводиться як металевими брекетами, так і сапфіровими (прозорими).

А деякі для максимальної естетики і комфорту вибирають елайнери, наприклад Invisalign (Інвізілайн).

Будь-яке ортодонтичне лікування - це досить тривалий процес. Неможливо провести правильно та якісно лікування за кілька місяців чи пів року. Переважна кількість випадків триває від одного до двох років. І брекети (як і елайнери) необхідно ставити на обидві щелепи, навіть якщо вам здається, що на другий все не так вже й погано. Чому? Все просто! Після "вирівнювання" зубів змінюється форма і розмір зубного ряду і правильно контактувати з другою щелепою вже неможливо, що може в майбутньому призвести до більш серйозних проблем, ніж просто "нерівність" зубів. Крім естетики, ортодонтичне лікування у дорослих пацієнтів може змінити положення зубів так, щоб надалі можна було правильно поставити імплант або мостоподібний протез. А ці проблеми виникають через руйнування зубів, їх видалення і не своєчасне звернення до стоматолога. Зуби мають властивість рухатися на вільний простір! І якщо у вас були ідеально рівні зуби і правильний прикус, то руйнування одного зуба або його втрата незабаром може викривити положення всіх зубів на обох щелепах! Тому завжди вчасно лікуйте зуби і не затягуйте із цим. Це дозволить уникнути ускладнень і в перспективі коштуватиме значно дешевше.

Так само ортодонтичне лікування може значно покращити естетику обличчя та посмішки. Подивіться на прикладі моїх пацієнтів.




Багато хто подивившись свої фото до і після лікування не можуть повірити, що це фото однієї людини. :)

Так що ніколи не пізно щось у собі змінити на краще. Не думайте, що ортодонтичне лікування та брекети зокрема – це прерогатива лише дітей та підлітків. Багато хто з відомих людей носили брекети у дорослому віці. Це і Кріштіану Рональдо, Сінді Кроуфорд, Том Круз, Ганна Курнікова, Гвен Стефані, Дені Гловер (він поставив собі брекети в 62 роки), Ніколас Кейдж, Міла Йовович, Камерон Діас, Хіларі Суонк та багато інших людей...

Джерело фото https://www.buzzfeed.com

Джерело фото https://www.buzzfeed.com

І ніхто з них не пошкодував про це, а лише покращив своє здоров'я, красу і це дозволило багатьом з них досягти в житті того, чого не сталося б без проходження ортодонтичного лікування. Тож не думайте, що для вас це пізно чи воно вам нічого не дасть. Ортодонтичне лікування - це краса та здоров'я! І впевнений, що бути красивим і здоровим бажають багато хто, якщо не всі ;)


Избранные посты
Загляньте пізніше
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Ще немає тегів.
Мы в соцсетях
  • Grey Instagram Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page